Victoriasecret-nederland.nl Victoria's Secret's grootste fansite van Nederland

BH maat meten

Als je online lingerie wilt bestellen, dan is het altijd lastig om de juiste maat te kiezen. Niet in alle landen gebruiken ze de zelfde systemen voor maten, en uiteraard is elk lichaam anders. Wanneer je nog geen ondergoed van Victoria’s Secret draagt, dan is het handig om te weten hoe zij adviseren je BH maat te meten. OP die manier kun je via de site toch iets kopen dat past.

bandsize-meten

“Band size” meten

Wanneer je de “band size” wilt meten, dan moet je een niet gevulde bh aandoen. Je gebruikt een zacht meetlint. Deze hou je achter je rug langs, waarbij het lint ter hoogte van je bh bandje zit. Vervolgens hou je hem aan de voorkant vast, net boven je borsten. Wat het meetlint aangeeft is je band size. Let wel, bij Victoria’s Secret wordt dit in inches gemeten (1 inch is 2,54 centimeter).

Cupmaat meten

cupmaat-meten

Wanneer je je cupmaat wilt meten, doe je dit in verhouding tot de “band size” die je hiervoor gemeten hebt. Doe het tape achter je rug langs (op je schouderbladen) en haal het onder je armen door. Hou het dan aan de voorkant langs het volste gedeelte van je borsten. Ontspan je armen aan beide kanten (het is dus handig om dit samen met iemand te meten). Hou ondertussen het meetlint paralel aan de vloer (horizontaal dus). Wat het meetlint nu in inches aangeeft is je buste. Wanneer hij op een halve inch uitkomt moet je naar boven afronden. Nu wordt het iets ingewikkelder. Om de juiste cupmaat te krijgen, moet je van je buste maat de “bandsize” aftrekken. Hierdoor kom je ergens tussen de nul en 5 inch uit. Het volgende aantal inches correspondeert met de cupmaat die er achter staat.

Nog geen reacties » BH maat meten


Plaats zelf een reactie!

Plaats reactie